Geld lenen simulatie, bereken zelf de totale kosten van een lening. En weet wat u per maand betaald.

Iedereen heeft wensen, maar niet iedereen heeft het geld om jarenoude wensen ook echt te realiseren. Daarom bieden banken de mogelijkheid aan geld te lenen. Veel banken vragen meestal niet naar een reden om te lenen, maar kijken alleen naar de kredietwaardigheid.

Bij vrijwel alle banken is het mogelijk een vertrouwelijk gesprek aan te vragen, waarin een persoonlijk advies gegeven wordt. Om zichzelf goed te bereiden, zijn er online simulaties waarbij een lening gesimuleerd wordt. Men andere woorden: de ‘geld lenen simulatie’.Hoe werkt de geld lenen simulatie?

Het gebruik van de geld lenen simulatie is vrij eenvoudig. Ten eerste geeft men het gewenste bedrag in. Bijvoorbeeld: een lening van 18.000 euro. Dit is eenvoudig in te geven door het rondje op het balkje naar voren of naar achteren te slepen. Doorgaans moet men een lening van tenminste 2500 euro en maximaal 70.000 euro aanvragen.

Een ander bedrag kan ook; vul dan het gewenste bedrag in bij ‘ander bedrag’. Vervolgens vult men de gewenste looptijd in. Daarbij zijn de kosten meteen mee berekend. Met andere woorden: bij een lening van 2500 euro betaalt men 221,93 euro per maand, als hij een looptijd van 12 maanden kiest. De minimale looptijd is 12 maanden, terwijl de maximale looptijd meestal 24 maanden is.

Voorbeeld geld lenen simulatie;

Zelf Berekenen

Gegevens%Result

Lening terugbetaling =
Totale kosten van de lening =

Rente en aflossing tijdens de looptijdHoe werkt geld lenen in de praktijk?


Ten eerste moeten we er rekening mee houden dat geld lenen nooit gratis is. Immers: een bank moet ook iets verdienen aan het lenen van geld. Om die reden is er de debetrentevoet en de jaarlijkse kostenpercentages. Beide aantallen zijn percentages over het volledige bedrag.

Het berekenen van de rente en de jaarlijkse kostenpercentage (JKP) kan soms best ingewikkeld zijn. Immers: niet iedereen heeft dezelfde financiële kennis, waardoor het moeilijk is een goed beeld van de lening te vormen. Uiteraard kan men voordat hij de lening aangaat een persoonlijk gesprek aanvragen bij de bank, maar een goede voorbereiding kan geen kwaad. Daarom werken we in dit artikel een rekensommetje uit.

Stel: iemand wil een lening op afbetaling. De lening bedraagt 18.000 euro. Uiteraard is een dergelijk bedrag niet in een paar maanden terug te betalen. Bij dergelijk grote leningen vervalt meestal de maximale looptijd van 24 maanden en is het mogelijk binnen 60 maanden af te lossen. 60 maanden is in totaal dus een looptijd van 5 jaar (60 gedeeld door 12). Het Jaarlijks Kostenpercentage ligt doorgaans rond de 10 procent. Dit wordt in sommige gevallen ook de maximale debetrentevoet genoemd. In de praktijk betekent dit dat bij een rentepercentage van 10 procent en 60 maandaflossingen, men 378,64 euro per maand moet betalen.

Dit betekent in de praktijk dat als iemand een lening van 18.000 euro heeft, dat hij dan uiteindelijk 22.718 euro terug moet betalen aan de bank.